Tiedä mistä olet tullut!

Jari Vahtera | 26.6.2017 9.01

pastori Jari Vahtera

pastori Jari Vahtera

Vanha heprealainen sanan parsi, ”Ennen kuin voit tietää kuka olet ja minne menet, on sinun tiedettävä mistä olet tullut.”  Tämä edellä mainittu sananparsi pysäytti minut lukiessani Leon Uriksen kirjaa Mila 18  joka on kertomus Puolan juutalaisten elämästä 2. maailmansodan aikana. Halun lukea tämän kirjan sain seurakuntamme tehdessä aktiomatkan Israeliin jolla saimme vaimoni Merjan kanssa olla mukana. Sydämeeni tuolta matkalta jäi erirtyisesti juutalaiset vanhukset jotka olivat selvinneet 2. maailmansodan kauhuista. Tuntui että heidän elämänsä oli voimakkaasti kiinni menneisyydessä ja sen tuomissa ikävissä jopa karmivissa muistoissa. 

Tiedä mistä olet tullut? Tiedämmekö todella mistä olemme tulossa ja mihin olemme menossa. Menneisyytemme on mitä on, mutta tulevaisuus Jeesuksen kanssa on iankaikkinen elämä taivaassa Jumalan pyhien kasvojen edessä. Meidän ei tulisi antaa menneisyyden kahlita itseämme vaikka on tärkeää tietää ja tuntea omat juurensa, jotka ovat tärkeä osa omaa identiteettiämme. Kristittyinä me olemme kuitenkin uusia luomuksia Kristuksessa.

Minkälaisesta Isästä olemme lähtöisin? Aloitin viime vuonna Isänpäivänä saarna- sarjan Isän Jumalan olemuksesta, teemalla minkälainen Hän on. Saarnojen tarkoituksena oli avata Jumalan olemusta ja että Jumalan olemus tulisi tulla meistä esiin joka päiväisessä elämässämme.  Jeesuksen tulisi ilmetä meidän kautta, armon osoituksena, anteeksiantavaisena asenteena, toisten ihmisten kunniottamisena ja monena muuna hyvänä piirteenä jotka meidän tulisi omaksua Jeesuksen antamasta mallista. Meidät on kutsuttu seuraamaan Jeesusta hyvissä teoissa, niin kuin lapsi seuraa isäänsä tuntemattomalla polulla kun ei itse tiedä mihin mennä, luottaen että kyllä Isä tietää. 

Me kristityt toivottavasti tiedämme mistä tulemme ja minne olemme menossa. Olemme uusia luomuksia Kristuksessa, jotka haluavat kulkea Isän viitoittamaa tietä, seuraten, palvellen, palvoen, rukoillen ja  Jumalan sanaa tutkien. Sillä hetkellä kun saimme syntyä uudesti ylhäältä meidän elämämme sai uuden taivaallisen ulottuvuuden, Jumalan lasten perintöosan Kristuksen kanssa joka takaa meille hyvän tulevaisuuden.

Uskon että meillä kaikilla on kesän aikana mahdollisuus pysähtyä ja tutkia juuriamme Jumalan sanan valossa, löytäen hyvät juuret elämälle ja tietäen että matka Jeesuksen kanssa päättyy hyvin. Se mitä olemme Kristuksessa nyt on enemmän kuin se mitä me olimme silloin kun elimme ilman vanhurskautta.

 2. Korinttolaiskirje 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

 Hyvää kesää Jari ja Merja