Joulusta rukouskuukauteen

Jari Vahtera | 7.12.2017 10.25

Joulusta rukouskuukauteen

ON AIKA VALMISTAUTUA jouluun Vapahtajamme syntymäjuhlaan. Monet kiireet painavat koteja ja on monia odotuksia, jois-ta osa saa täyttymyksensä ja osa jää toivomuslistalle. Kuitenkaan emme saa unohtaa, että lahjoista suurin on jo annettu meille, Jeesus Kristus, Vapahtaja. Oletko ajatellut, että sinä olet osa tätä lahjaa täällä maan päällä? Paavalihan opettaa meille, että seurakunta on Kristuksen ruumis maan päällä ja ruumiin eli seurakunnan pää on Kristus Jeesus. Olemme Kristuksen ruumis, joka Pyhän Hengen voimassa liikkuu eteenpäin ja joka vaikuttaa valona sekä suolana maa-ilmassa.

Mennyt vuosi on ollut monella tavalla erityinen. Maailmalla kuohuu, terrorismi, perheväkivalta, yleensäkin jumalattomuus on nostanut päätään monella tavalla. Nyt haluankin muistuttaa sinua, että rukoilisit oman maamme puolesta, että meillä säilyi-si rauha. Kodeissa ja seurakunnassa joulun aikana olisi hyvä muistaa erityisesti rukouksin niitä, jotka ovat menettäneet omaisensa äkillisesti ennenaikaisesti. On myös syytä muistaa uskovia, jotka ovat vainottuja uskonsa tähden ympäri maailmaa.

Vuosi 2018 Vantaan Kotikirkossa aloitetaan rukouskuukaudella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meillä on joka päivä tammikuun aikana mahdollisuus tulla seurakuntaan rukoilemaan. Rukouskuukauden aikana rukoilemme Jumalan johdatusta tulevaan vuoteen, ja että osaisimme toimia oman paikkakuntamme parhaaksi vuonna 2018.

Jumala on auttanut meitä tähän asti, ja saamme luottaa, että Hän kantaa meitä myös tulevina aikoina. Omalta osaltani olen kokenut menneen vuoden siunauksellisena ajanjaksona ja suuri kiitos siitä kuuluu teil-le, rakkaat seurakuntalaiset. On ollut hyvä tehdä työtä kanssanne. Monet, jotka ovat olleet uupuneita, ovat saaneet uuden voiman palvella Herraa ja pienten alkujen päiviä on näkyvissä. Muun muassa nuorten aikuisten kokoontumiset ovat alkamassa. Koen, että seurakunta on tilassa, josta Jumala lähtee voimallisesti viemään meitä uuteen nousuun. Selvästi meillä on ollut levon aikaa ja Jumala haluaa lähettää pienen mutta voimakkaan Pyhällä Hengellä täytetyn seura-kunnan vuoteen 2018. Seurakunnan, joka ei etsi omaansa, vaan sitä mikä on Jumalan. Seurakunnan, joka kulkee uskossa eikä näkemisessä. ”Mehän vaellamme uskossa, emme näkemisessä.” 2. Korinttilaisille 5:7.

Hyvää Joulua ja armorikasta uutta vuotta 2018!

JARI JA MERJA