Olet voittaja

Tiivistelmä Harri Krögerin jumalanpalvelussaarnasta, joka pidettiin Pointissa su 21.10.2012 klo 16

MITEN TULLAAN VOITTAJAKSI? 

Voittajaksi tullaan siten, että tullaan uskoon. Samalla JEESUS KRISTUS tulee sydämeen asumaan. Vain uskova voi olla voittaja sanan varsinaisessa merkityksessä. Sinulle kuuluu tämä voitto!

Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen. Kirjoituksissa sanotaan: "Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään, Room. 10: 9-11.

Meidän voittomme on kätketty Jeesuksen voittoon. Kiusattu Jeesus kävi erämaassa taistelunsa ja voitti.

Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan Perkeleen kiusattavaksi. Kun Jeesus oli paastonnut 40 päivää ja 40 yötä, hänen tuli lopulta nälkä. Silloin kiusaaja tuli hänen luokseen ja sanoi hänelle: "Jos olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi." Hän vastasi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta'.

Tämän jälkeen Perkele otti Jeesuksen kanssaan pyhään kaupunkiin, asetti hänet temppelin harjalle.  ja sanoi hänelle: "Jos olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas. Onhan kirjoitettu: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaisi jalkaasi kiveen'."  Jeesus vastasi hänelle: "On myös kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'."  Sitten Perkele otti hänet kanssaan hyvin korkealle vuorelle, näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston. ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos polvistut maahan ja kumarrat minua."   Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, Saatana! On kirjoitettu: 'Herraa, sinun Jumalaasi, sinun on kumarrettava ja häntä ainoaa palveltava'."  Silloin Perkele jätti hänet, ja hänen luokseen tuli enkeleitä, jotka palvelivat häntä, Matteus 4:1-11.   

JEESUS-nimi on koko maailman kaikkeuden kaunein ja ihanin nimi. Se on yläpuolella kaikkia nimiä. Kiitos ja kunnia kuuluvat yksin Hänelle!                           

Luemme: Sen tähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen,  kaikkia muita nimiä korkeamman, niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra, Fil. 2: 9-11

 

SINÄ OLET VOITTAJA

JEESUS VOITTI PAHAN JA LUNASTI SINUT SYNNIN OTTEESTA:

Hän pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun, Kolossalaiskirje 2: 14-15.  

Jeesuksen eläessä kuoleman tuomio suoritettiin pahoille rikollisille roomalaisten toimesta ristiinnaulitsemisella. Ristiinnaulitseminen oli persialainen teloitustapa, jonka roomalaiset ottivat käyttöön. Siinä toteutui profetiallinen merkitys:

Kirottu on jokainen, joka on ripustettu paaluun, Gal.3:13.

Hengellisen kasvumme ja uskossa säilymisen avainasia on se: pidämmekö päivittäin oman lihamme (vanha luonto) ristiinnaulittuna Jeesuksessa. Paavali sen totesi näin:

Mutta pois se minusta, että kerskuisin muusta kuin Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu minulle ja minä maailmalle, Gal. 6.14.

Tässä todetaan tuplavoitto: ympärillä oleva viettelys ja kaikki maailmallisuus ei Sinua langeta, koska olet ristiinnaulittuna Jeesuksessa. Samalla maailma on ”ristiinnaulittu” Sinulle. Kun joku nyt pyytää johonkin savuisen kuppilan pikkujouluun, Sinä sanot ”kiitos ei”, koska Sinä olet ”ristiinnaulittu” maailmalle! Sinut on siis tarkoitettu voittajaksi näissä tilanteissa.

Kuolema ja sen pelko on voitettu: Kuolema, missä on sinun voittosi? 1. Kor. 15:56.                                         

Älä pelkää kuolemaa, se on voitettu Jeesuksen ristinkuolemassa.

Jumalasuhde yhdessä Jumalan sanan kanssa tekee sinut voittajaksi:

Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.", Room. 10:17.                                                                                             

On tärkeä lukea Raamattua ja painaa syvälle sydämeen sen erinomaiset opetukset. Huomaa, että Jumalan Sana toimii vain uskon maaperässä ja Jeesuksen veren puhdistamassa sydämessä. Siksi todetaan:

Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana", Kol. 3:16 .

Voittavaan uskoon tarvitaan tekoja; Usko ilman tekoja on kuollut. Jaak 2: 14.

Elä todeksi Jumalan suunnitelma kohdallasi, johon liittyy uskon kuuliaisuus. Hyvä esimerkki löytyy Pietarin helluntaisaarnasta:

Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan, Apt. 2:38.

Israelin kansalle tarjottiin siunauksellinen elämä, mutta se oli ehdollinen. Jos toteltiin Jumalaa, saatiin siunauksia ja vastaavasti tottelemattomuus toi eteen vaikeuksia ja kirouksia. Katso: 5. Ms. 28:1-14

Todellisuus lienee se, ettemme koe olevamme voittajia tällä hetkellä. Vaelluksemme ja kokemuksemme todistavat jotain muuta! Siitä huolimatta me olemme voittajia Jeesuksen kanssa. Hänestä todetaan:

Sinä teit hänet vähäksi aikaa enkeleitä halvemmaksi, kirkkaudella ja kunnialla sinä hänet seppelöitsit, ja sinä panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja; asetit kaikki hänen jalkojensa alle." Sillä, asettaessaan kaikki, hänen valtansa alle, hän ei jättänyt mitään hänen allensa, alistamatta. Mutta nyt emme vielä näe kaikkea hänen valtansa alle asetetuksi. Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi, Hepr.2: 7- 8 ja 10.       

  

SINULLA ON VOITTAVA USKO

Pitäkää usko Jumalaan. Joka voidaan myös kääntää: Olkoon teillä Jumalan usko, Mark. 11:22.

1. Olet voittaja jo tänään ja omistat taivaspaikan

2. Olet voittaja arjessa

3. Me olemme Vantaan Kotikirkko-seurakuntana voittava joukko

Tämä Jeesuksen Kristuksen voitto on perusta meidän voitollemme.  Älä jää tappion tielle. Voit kertoa huolesi jollekin ystävälle joka myös on uskossa Jeesukseen. Hän voi rukoilla puolestasi tai muuten rohkaista Sinua. Voit ottaa yhteyttä myös meihin, jotka palvelemme seurakuntaa, joko tilanteessa kun tapaamme, tai soittamalla meille.

Sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme. Kuka on se, joka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?, 1. Joh. 5:4-5.

SIUNAUSTA SINULLE – OLE VOITTAJA!