20.4.2015 10.00

Pekka Simojoki konsertoi Pointissa Ukrainan hyväksi

Helatorstaina 14.5. klo 15 on Kotikirkon järjestämä hyväntekeväisyyskonsertti Pointissa. Konsertin tuotto käytetään Ukrainan-matkaa varten, joka tehdään touko-kesäkuun vaihteessa. Konsertti on ilmainen. Vapaaehtoinen rahalahja sekä kahvion tuotto käytetään aktion hyväksi.

Lue Ukraina-aktiosta täältä.

Klo 14.15 aktioryhmä kertoo matkasuunnitelmistaan, minkä jälkeen kahvio on avoinna konsertin alkuun saakka. Konsertin jälkeen kahvio on myös auki.

 

Kuva: Vexi Savijoki

Kuva: Vexi Savijoki

PEKKA SIMOJOKI on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja lauluntekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja hengellisiä lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä lauluja on kertynyt lähes 700.

Erityisesti yhteistyö runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa on tullut tunnetuksi. Myös uudesta virsikirjasta löytyy heidän laulujaan.

Heidän tunnetuimpia yhteisiä teoksiaan ovat:

 • Afrikkalainen gospelmessu 1981
 • Liekit-musikaali 1984
 • Meidän messu 1985
 • Hiljaisuuden messu 1986
 • Valon lapsi-joulumusiikkinäytelmä 1989
 • Jumis, lauluja koululaisen arkeen ja juhlaan 1992
 • Gospeloratorio Suola 1993
 • Nuotiomessu 1995
 • Ilmestyskirja-rakkaustarina 2000
 • Toivon jäljissä- musiikkinäytelmä 2004
 • Onnen vuori -musikaali 2011, Liekit- musikaalin jatko-osa (SLS)

Pekka Simojoki on myös tehnyt yhteistyötä myös muiden runoilijoiden kanssa ja kirjoittaa itsekin tekstejä.

Pekka Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat mm. ALABASTERI (1980), Afrikkalaista Messua toteuttanut Ruacana Band (1981), JAKARANDA-kuoro (1985) sekä gospel-rock-yhtye EXIT (1987). Tällä hetkellä hän johtaa myös Riihimäkeläistä EtCetera-kuoroa.

Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa yli 70 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Mainittakoon, että Pidä minusta kiinni -CD sai platinalevyn ja Kuule minun ääneni -CD kultalevyn 2008. Myös Kaskisen ja Petri Laaksosen kanssa yhteistyössä toteutettu Lauluja Särkyneille sai kultalevyn 2007. Tuoreimmat kultalevyt sai Puolimatkan Majatalo-CD 2010 sekä Ylistys-CD 2014. Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu 10 eri kielellä, mm. venäjäksi ja arabiaksi. Tuorein julkaisu on suositun Ylistys-CD:n pohjalta koottu englanninkielinen Nordic Praise- ylistyslaululevy, joka ilmestyi keväällä 2014.

Pekka Simojoki on eri kokoonpanojen kanssa tehnyt myös lukuisia konserttivierailuja maamme ulkopuolelle mm. Ruotsiin, Venäjälle, Eestiin, Saksaan, Ranskaan, Unkariin, Romaniaan, Hollantiin, Kosovoon, Puolaan, Itävaltaan, Taiwanille, Thaimaahan, Kanadaan, Australiaan, Yhdysvaltoihin, Hong Kongiin, Intiaan ja Namibiaan.

Pekka Simojoki asuu Kangasalla toimien freelancer-muusikkona.