Usko

Evankeliumi on hyvä sanoma sinulle

 

On sanottu, että jokaisella ihmisellä on Jumalan mentävä aukko sisimmässään. Ihminen on rauhaton ja sisäisesti tyhjä, kunnes tuo aukko täyttyy. Jeesus tuli antamaan rauhan, levon ja yltäkylläisen elämän. Hän eheyttää, pelastaa ja parantaa. Hän antaa tulevaisuuden ja toivon – Hän voi muuttaa ihmisen koko elämän. Hän rakastaa sinua!

Tämä hyvä sanoma on tarkoitettu jokaiselle ihmiselle. Se on lahja, joka on annettu taivaasta. Jumala on valmistanut kaiken, jotta voisit elää hänen yhteydessään ja saada omaksesi taivaalliset siunaukset elämääsi. Sinun tehtäväsi on avata lahja!

Joskus Jumala antaa ihmiselle erityisen etsikkoajan, jolloin Hän kutsuu ja vetää ihmistä puoleensa. Jos olet juuri nyt tällaisessa etsikkoajassa, vastaa Jumalalle ”kyllä”. Meillä on vain tämä hetki, huomisesta emme tiedä. Ota lahja vastaan!

Jumala tarjoaa lahjana jokaiselle iankaikkista elämää yhteydessään. Iankaikkista elämää ei voi ansaita olemalla hyvä ihminen. On olemassa asia, joka estää meiltä pääsyn iankaikkiseen elämään: synti. Syntiä on Raamatun mukaan kaikki tottelemattomuus Jumalaa kohtaan. Voimme tehdä syntiä ajatuksin, sanoin tai teoin – jokainen on tehnyt syntiä.

Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room. 6:23

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Ef. 2:8–9

Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, Room. 3:23.

Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sentähden minä olen vetänyt sinua puoleeni armosta. Jer. 31:3

Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan. Ilm. 20:12

 

Jumalan vastaus – Jeesus Kristus

Jumala haluaa jokaisen ihmisen yhteyteensä. Siksi Hän lähetti poikansa Jeesuksen maan päälle. Jeesus oli täydellinen ihminen ja eli synnittömän elämän. Jeesus teki jotain, mitä kukaan muu ei voinut tehdä: synnittömänä hänestä tuli sijaiskärsijä. Hän otti kantaakseen meidän syyllisyytemme Jumalan edessä. Hän kärsi meidän tuomiomme ja rangaistuksemme. Armo on sitä, että Jeesuksen ristintyön perusteella saamme osaksemme täydellisen armahduksen.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Joh. 3:16.

Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6

Hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Jes. 53:5.

Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. Jes. 53:6

 

Lahja otetaan vastaan uskon kautta

Usko on luottamusta Raamatun sanaan. Se tarkoittaa myös sitä, että ymmärrät, kuka Jeesus on, mitä hän teki puolestasi ristillä ja hyväksyt hänet omaksi Herraksesi ja pelastajaksesi. Uskoontulo on myös syntien tunnustamista ja hylkäämistä, elämän suunnan muutosta ja elämistä Jumalan yhteydessä. Sinusta ei tule uskoontulossa hyvä ihminen, vaan armahdettu syntinen ja saat alkaa kasvaa kohti Jumalan tahdon mukaista elämää. Pelastuksesta seuraa sydämen puhtaus ja ilo!

Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi. Apt. 16:31.

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. Joh. 1:12

Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen. Luuk. 15:10

Uskoontulon aakkoset

 

A

Voit ottaa Jeesuksen vastaan rukoilemalla. Rukoile joko omin sanoin kutsuaksesi Hänet elämääsi, tai voit rukoilla seuraavasti: ”Tarvitsen sinua, Jeesus. Kiitos rakkaudestasi. Tarvitsen sinua, koska olen syntinen ihminen. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä sinua vastaan. Kiitos, että kuolit ristillä minun puolestani ja kärsit  puolestani sen rangaistuksen, joka olisi kuulunut minulle. Haluan vastaanottaa sinut Herrakseni ja Vapahtajakseni. Kiitos että kuulet rukoukseni, annat syntini anteeksi ja otat minut lapseksesi. Kiitos, että saan kuulua sinulle ja että olet minun Herrani. Opeta minua seuraamaan sinua. Aamen.”

B

Lue paljon Raamattua, aloita lukeminen Uudesta testamentista.

C

Hakeudu muiden kristittyjen seuraan. Voit tulla Vantaan Kotikirkkoon tai johonkin sinua lähellä olevaan seurakuntaan. Seurakunnassa sinua opetetaan elämään uutta elämää uskovaisena ja saat kasvaa kristittynä Pyhän Hengen vaikutuksessa.

Älä jää yksin!

 

Mihin uskomme

 

1. Raamattu on Jumalan sana ja oppimme perusta.

2. On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

3. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen.

4. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

5. Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä.

6. Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö.

7. Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Olemme sitoutuneet Apostoliseen uskontunnustukseen. Suomen Helluntaikirkon sivuilta voit lukea lisää opillisista asioista: https:/www.suomenhelluntaikirkko.fi/tunnustus_ja_opetus_2

Uskoontulleiden tarinoita

 

Tutustu myös tähän sivustoon, jonka tarkoitus on opastaa uskoontulossa. Sivustolla voit tutustua uskoontulleiden ihmisten henkilökohtaisiin tarinoihin!

tuleuskoon.fi